sušičky ovocia
Sušenie je najlacnejší a najzdravší spôsob konzervácie. Šetrným sušením sa uchová v ovocí a zelenine až 80% vitamínov. Je to predovšetkým vitamín C a A a celý rad vitamínov B, minerálne látky a vláknina.
Pri sušení sa nepoužíva cukor ani konzervačné látky a farbiva. Sušením sa môžu spracovať prebytky ovocia a zeleniny z vlastnej záhrady alebo lacnejšie ovocie a zelenina nakúpená v letnej sezóne. Na sušenie sa dá použiť ovocie menšie, opadané a prezreté. Celý rok sa môžu sušiť byliny a na jeseň huby.
Prečo sušiť ?
Sušenie je najlacnejší a najzdravší spôsob konzervácie. Šetrným sušením sa uchová v ovocí a zelenine až 80% vitamínov. Je to predovšetkým vitamín C a A a celý rad vitamínov B, minerálne látky a vláknina.
Pri sušení sa nepoužíva cukor ani konzervačné látky a farbiva. Sušením sa môžu spracovať prebytky ovocia a zeleniny z vlastnej záhrady alebo lacnejšie ovocie a zelenina nakúpená v letnej sezóne. Na sušenie sa dá použiť ovocie menšie, opadané a prezreté. Celý rok sa môžu sušiť byliny a na jeseň huby.
Sušička ovocia HYDRAFLOW FD-500 bola spotrebiteľským časopisom TEST vyhodnotená ako najlepšia na trhu. Ostatné testované sušičky náročným testom nevyhoveli.
Výhody sušičiek EziDri:
* regulovaný rozvod teplého vzduchu ventilátorom
* elektronicky riadené teplotné režimy v rozsahu 35 - 60°C
* nízka spotreba elektrického prúdu
* nepriehľadné sitá / nedochádza k strate vitamínov pôsobením svetla/
* možnosť rozšírenia kapacity o ďalšie sitá
* ďalšia výbava na sušenie ovocných placiek, byliniek, čajov